Universitetslektor i klinisk psykologi (tidsbegränsad anställning)

Publiceringsdatum: 2024-09-20

Letar du efter anställning inom pedagogik? Positionen som universitets- och högskolelektor hos Stockholms Universitet är öppen och väntar på en lämplig kandidat - kan det vara du? Stockholms Universitet behöver någon som vill arbeta heltid. Om du är tillgänglig för 6 månader eller längre, ta en titt på denna jobbannons.

För detta jobb är Stockholm den angivna tjänsteorten. Om du är intresserad av en karriär inom universitets- och högskolelektor, ta en titt på den lediga tjänsten som Stockholms Universitet erbjuder för att se om det är en matchning. Stockholms Universitet letar efter erfaren universitets- och högskolelektor som kan ansluta till deras team. Sista ansökningsdag är måndag den trettionde september 2024.


Jobbannons

vid Psykologiska institutionen. Sista ansökningsdag: 2024-09-30.

Psykologiska institutionen är en stor och kreativ arbetsplats, som bedriver utbildning på alla nivåer inom psykologi. Över 1000 personer studerar på våra olika utbildningar, på allt från grundnivå till forskarnivå. Vi bedriver också mycket framgångsrik forskning inom flera områden, inte minst inom klinisk psykologi. Vid Stockholms universitets psykologiska klinik sker c:a 3500 vårdbesök per år.

Nu söker vi en vikarierande universitetslektor i klinisk psykologi, inför etablerandet av en tillsvidareanställning som universitetslektor i klinisk psykologi.

Ämne/ämnesbeskrivning

Klinisk psykologi.

Arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av undervisning på Psykologprogrammet men även undervisning på Psykoterapeutprogrammet och/eller inom andra kurser vid institutionen kan bli aktuell. I arbetsuppgifterna ingår även kursutveckling, kursansvar och egen forskning. Den sökande förväntas utföra pedagogiskt utvecklingsarbete, bedriva klinisk forskning samt delta i institutionellt arbete som till exempel att åta sig ansvarsuppgifter med vara ledamot i kommittéer och arbetsgrupper. Minst 30% av årsarbetstiden ska ägnas åt forskning och egen kompetensutveckling.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som vikarierande universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen i psykologi, eller har motsvarande vetenskaplig kompetens, samt visat pedagogisk skicklighet på såväl grundnivå som på avancerad nivå. Skickligheten ska vara väl dokumenterad på ett sätt som gör det möjligt att bedöma kvaliteten i den pedagogiska verksamheten. Vidare ska den sökande vara legitimerad psykolog.

Den sökande ska ha såväl förmåga att samarbeta som den förmåga och lämplighet i övrigt som behövs för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Bedömningsgrunder

Särskild och lika vikt fäst vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet inom klinisk psykologi visad genom egen forskning samt undervisning på grund- och avancerad nivå. Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer hänsyn tas till meriter som visar erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt av handledning och examination samt att meriteringen är aktuell. Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid forskningsmeriter inom klinisk psykologi, och att den vetenskapliga meriteringen är aktuell.

Stor vikt fästs vid dokumenterad aktuell erfarenhet av kliniskt psykologiskt arbete.

Stor vikt fästs vid dokumenterad förmåga att samarbeta med arbetskamrater och kollegor, liksom vid administrativ skicklighet samt vid förmågan att samverka med det omgivande samhället och att informera om forskning och utvecklingsarbete.

Meriterande är psykoterapeutexamen, legitimation som psykoterapeut samt dokumenterad erfarenhet av arbete som psykoterapeut (inom kognitiv beteendeterapi eller psykodynamisk terapi).

Meriterande är praktisk erfarenhet inom området psykologisk bedömning och utredning (utifrån standardiserade test av kognition, minne och andra psykologiska funktioner), som även inbegriper återkoppling och åtgärdsförslag, särskilt inom barn- och ungdomspsykiatri, barn- och ungdomsmedicin eller skola/skolhälsovård.

Meriterande är högskolepedagogisk utbildning om minst 15 högskolepoäng eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Meriterande är specialistbevis i klinisk psykologi och/eller psykoterapi och psykologisk behandling samt dokumenterad erfarenhet av sådant arbete som specialistpsykolog.

Universitetet kommer i denna rekrytering att beakta de som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till ett år med möjlighet till förlängning. Tillsättning snarast eller efter överenskommelse.

Övriga upplysningar

Sökande som saknar högskolepedagogisk utbildning om minst 15 högskolepoäng och som inte heller bedöms ha förvärvat motsvarande kunskaper på annat sätt kommer att erbjudas att genomgå sådan utbildning vid anställning. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till ett år med möjlighet till förlängning. Tillsättning snarast eller efter överenskommelse. 

Svenskspråkighet är ett krav vid tillsättningen, då undervisning och kursansvar inbegriper professionsförberedande innehåll inom svensk hälso- och sjukvård.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Se följande webbsidor för information om arbetsplatsen: www.su.se och www.psychology.su.se.

Kontakt

Upplysningar om anställningen lämnas av studierektorer för Psykologprogrammet Charlotte Alm, 08-16 36 84, charlotte.alm@psychology.su.se samt av studierektor för Psykoterapeutprogrammet/Specialistutbildningen för psykologer, Jan Bergström, tfn 08-16 39 10, jan.bergstrom@psychology.su.se.

Frågor om anställningsförfarandet kan ställas till enhetschef för ekonomi och HR, Emma Aldenstam, tfn 08-16 39 30, emma.aldenstam@psychology.su.se.

Fackliga företrädare

Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/OFR), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Vi ser gärna att din ansökan skrivs på engelska, då den kommer att granskas av internationella sakkunniga varvid engelska är arbetsspråket.

Universitetets anställningsordning och anvisningar för sökande finns på webbsidan: att söka en anställning.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet bidrar till det hållbara demokratiska samhällets utveckling genom kunskap, upplysning och sanningssökande.

Om jobbet

Antal tjänster1
ArbetstidHeltid
FöretagsnamnStockholms Universitet
LönFast månads- vecko- eller timlön
Omfattning6 månader eller längre
Organisationsnummer2021003062
Typ av anställningVanlig anställning
YrkeUniversitets- och högskolelektor
YrkesområdePedagogik

Ansökan

Stockholms Universitet söker en person till denna tjänst som universitets- och högskolelektor med placerings i Stockholm. Om det låter intressant att arbeta som universitets- och högskolelektor hos Stockholms Universitet skickar du in din ansökan senast 2024-09-30.

Källa: Arbetsförmedlingen

Till webb­ansökan »
Relaterade jobb

Universitetslektor i sociologi (tidsbegränsad anställning)

Stockholms Universitet söker en person till tjänsten som universitets- och högskolelektor i Stockholm.

2024-09-16

Mer info

Vaktmästare (tidsbegränsad anställning)

Stockholms Universitet söker en person till tjänsten som forskningsingenjör, kemi i Stockholm.

2024-09-18

Mer info

Digital producent (vikariat)

Åtvidabergs kommun söker en person till tjänsten som producent: kultur, media, film, scen, dataspel i Åtvidaberg.

2024-09-20

Mer info